Alles wat je wil weten over laminaatvloeren

Twijfel je nog welke vloer je wil laten leggen? Het aanbod is groot, daarom is het van groot belang om je goed te laten informeren. Als laminaatvloeren een van de opties waar je uit kunt kiezen, dan vind je hier de informatie die je nodig hebt.

Kunststof

De bovenste laag van laminaat, is gemaakt van kunststof. Dit betekent dat wanneer je voor een houten design gaat, dit niet daadwerkelijk van hout is gemaakt. Echter, dit design wordt zodanig ontworpen dat het bijna niet te onderscheiden is van het daadwerkelijke materiaal. Zo kun je ook kiezen voor toevoegingen als spijkers en groeven om de laminaatvloer nog realistischer te maken.

Design

Je kunt uit meer designs kiezen dan hout. Zo kun je ook kiezen voor een stenen of fantasiedesign. Als je gekozen hebt voor het design en welke variant je wil (welke realistische toevoegingen), dan kun je kiezen voor de kleur. Ook hier zijn weer veel keuzemogelijkheden en de kleuren variëren onderling weer van licht tot donker. Er is dus een grote kans dat je laminaatvloer precies naar je wens is, omdat je zoveel keuzes hebt kunnen maken.

Kwaliteit

Laminaatvloeren zijn er voor elk budget. Natuurlijk verschilt dit wel in kwaliteit. Welke kwaliteit laminaatvloer je nodig hebt, hangt af van het gebruik van de vloer. Als dit laag is, zoals in de slaapkamer, dan mag de kwaliteit ook lager zijn. Het cijfer dat deze kwaliteit aangeeft loopt van 21 tot 34. Hoe hoger het cijfer, des te hoger de kwaliteit.

Voordelen

Een van de belangrijkste pluspunten van de laminaatvloer, is dat het eenvoudig te onderhouden is met regelmatig stofzuigen en dweilen. Laminaatvloeren zijn bestendig tegen veel vlekken en zullen nauwelijks verkleuren. Daarnaast is de vloer moeilijk te beschadigen. Deze blijft dus lang mooi. Ook kun je een laminaatvloer makkelijk combineren met vloerverwarming.

Bron: laminaat123.nl